Het ‘’naturel’’ zink is niet behandeld tegen weersinvloeden en het blad wordt in ‘’glimmende’’ staat geleverd.
Het zink zal na verloop van tijd onder invloed van het weer een oude / verweerde uitstraling krijgen. Hetgeen ook gelijk ‘’de charme’’ is van het onbehandelde zink.
In eerste instantie zal zich door regen/opdroging een wit oxidelaagje op het zink vormen. Dit kan met een vochtige doek verwijderd worden. Na verloop van tijd zal dit niet meer gebeuren.
Zeker in het begin, als het zink nog niet verweerd is, zullen voorwerpen, die op het blad geplaatst worden,  zich op het zink ‘’tekenen’’. Wanneer u dit niet wilt laten gebeuren, zult U hier dus rekening mee moeten houden.
Metalen voorwerpen (bijvoorbeeld zinken of ijzeren bloempotten / vazen etc) die kunnen roesten, laten lelijke vlekken op het zink achter, die niet of zeer lastig te verwijderen zijn.
Verder kan het zink niet tegen agressieve schoonmaakmiddelen en –zuren, zoals bijvoorbeeld (verdund) zoutzuur of schoonmaak-azijn.
Op roest- cq oxidevlekken of schade ontstaan door gebruik van omschreven middelen wordt, zoals U wellicht zult begrijpen, geen garantie gegeven.
Neemt u deze richtlijnen in acht dan heeft U gedurende een groot aantal jaren ‘’plezier’’ van het door eSZett geleverde zinken(tafel-)blad.


Het gepatineerde zink is tegen weersinvloeden behandeld en heeft meer de uitstraling van roestvrijstaal (rvs). Het is echter niet zo ‘’krasvast’’ als rvs.